HTML

Ellenállásunk címere

Ellenállunk!

Nyugdíjügyi Polgári Ellenállás

A magyarországi magánnyugdíjpénztárak államosítási kísérlete átlépte a kritikus határt! A vita már nem arról szól, hogy a magán vagy az állami nyugdíjrendszer a jobb, hanem arról, hogy megengedhetik-e az emberek a kormányzatnak a felelőtlen költségvetési politikát, ha van eszközük megakadályozni! Ellenállásra hívok mindenkit, aki úgy látja, hogy a következő évek költségvetési politikája veszélyezteti mindannyiunk jövőjét, már pár éven belül is, nem csak évtizedes távlatban!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Petíció, avagy mit kíván a magyar nemzet (magánnyugdíjpénztár tag része)

2010.11.30. 03:32 coeurace

3 a magyar igazság a magánnyugdíjpénztárak ügyében is!

 

1. Reális választási lehetőséget: A magánpénztári rendszerben maradásról szóló nyilatkozatot lehessen levélben, illetve a magánpénztárak ügyfélszolgálatán megtenni! A magánpénztár választása ne járjon aránytalan érdeksérelemmel. Az akár 100 km-es utazás az ONYF ügyfélszolgálatára, a személyes megjelenés kényszere aránytalan és irreális! A kijelölt intézmény legyen képes ténylegesen befogadni a nyilatkozatokat az előírt határidőn belül!

2. Teljes kártalanítást: Az állam pénzügyileg kárpótolja a pénztártagokat a 2010-2011-es járulékok elvonása miatt. A pénztárak működési költségeit az elvont járulékok arányában biztosítsa a 2011-es költségvetés, azt ne a tagok felhalmozott tartalékaiból és 2011-es hozamából kelljen fedezni. Az elvont járulékokat utólag garantált hozammal (legalább jegybanki alapkamat) utalják át a pénztári számlákra.

3. Törvény előtti egyenlőséget állami és magánpénztári tagok között: Mindenki a jelenlegi nyugdíjak finanszírozásának arányában legyen jogosult állami nyugdíjra! Aki után 24%-os szolidaritási adót fizetnek, annak nyugdíj is jár!

 

és a ráadás...

4. Ésszerű működési feltételeket: A törvényi szabályozás legyen méltányos a pénztári üzemeltetési költségek tekintetében!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenallok.blog.hu/api/trackback/id/tr282482685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása